Zoom

NIKON objektiv NIKKOR Z MC 105/2,8 VR S

Zaloga: Na zalogi

1.099,00 €
Bookmark and Share

Hiter pregled

Profesionalni srednji teleobjektiv Micro NIKKOR z zaslonko f/2,8


Ta izjemno kompakten, svetlobno močan, oster in stabilen 105-milimetrski objektiv Micro NIKKOR serije Z je mojster fotografije v naravni velikosti. Izkoristite lahko brezhibno ostrenje, čudovito zaobljen učinek mehkega ozadja in stabilno fotografiranje iz roke. Z razmerjem reprodukcije 1 : 1 je popolna izbira za fotografa, ki se osredotoča na resničnost življenja.

ALI

Opis izdelka

Realistična globina in podrobnosti

Ta 105-milimetrski objektiv S-Line za brezzrcalne fotoaparate omogoča nove ravni globine in jasnosti za makro in bližinsko fotografiranje. Zaradi neverjetne sposobnosti zbiranja svetlobe in ostrenja sta ostrina in kontrast izjemna, prav tako pa tudi učinek mehkega ozadja. Prefinjeni bližinski posnetki. Čarobni portreti. Od fotografiranja do snemanja videoposnetkov – motiv boste lahko izpostavili kot še nikoli prej.

 
 
Čudovita mehka ozadja
 

Ta makro objektiv omogoča ustvarjanje slik z izjemno globino. Velik premer bajoneta Z in zaslonka f/2,8 z zaobljeno odprtino in devetimi lamelami omogočata idealno zaokrožen in naraven učinek mehkega ozadja. Ujeli boste lahko realistične bližinske posnetke s pravim značajem.

 
Jasno na vseh razdaljah
 

Ostrina je vrhunska od čisto blizu pa do neskončnosti. Nikonovi protiodsevna prevleka ARNEO in nanokristalna prevleka preprečujeta podvojene vire svetlobe in notranji odboj. Funkcija zmanjšanja tresljajev v objektivu (VR) deluje skupaj z VR v fotoaparatu in zagotavlja stabilne posnetke iz roke tudi pri šibki svetlobi.

 
Hitro in brezhibno ostrenje
 

Območje izostritve ostane ostro tudi pri fotografiranju z majhno globinsko ostrino. Vrhunska optična zgradba izjemno zmanjša barvne proge, kar sistemu AF omogoča, da ostri z neverjetno hitrostjo in natančnostjo.

Natančnost od blizu

Razkrijte skrivnost rože, ko je svetloba ravno prava. Poudarite prefinjene podrobnosti, ki odlikujejo izdelek. Najmanjša razdalja ostrenja le 0,29 m omogoča natančno izostritev čisto od blizu. Omejitev ostrenja AF omogoča hitrejše lovljenje motivov v razponu 0,29–0,50 m.

Vedno realističen

NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S je optimiziran za makro in bližinsko delo ter zagotavlja natančen nadzor parametrov fotografiranja in globinske ostrine kar na ohišju objektiva. Pri ročnem ostrenju lahko obseg ostrenja prilagodite svojemu načinu dela.

Makro videoposnetki

Izkoristite tih AF ter gladko in stabilno upravljanje zaslonke. Učinek spreminjanja kota zajema pri ostrenju je skoraj odpravljen, tako da lahko ostrino prilagajate brez vpliva na kot zajema posnetka.

Nikonova vsestranskost

Smer ostrenja pri objektivu NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S lahko zlahka obrnete.¹ Sprejme tudi enake 62-milimetrske navojne filtre kot priljubljeni objektiv AF-S Micro-NIKKOR 105mm f/2.8G IF-ED.

Narejen za delo

Temeljita zatesnitev okoli bajoneta in vseh premičnih delov skrbi za zaščito pred vdorom prahu in vlage. Nikonova fluorova prevleka na sprednjem elementu odbija vodo, prah in umazanijo.²

TEHNIČNE SPECIFIKACIJE

Vrsta

Nikonov bajonet Z

Format

FX/35 mm

Goriščna razdalja

105 mm

Najbolj odprta zaslonka

f/2,8

Najmanj odprta zaslonka

f/32

Zgradba objektiva

16 elementov v 11 skupinah (s 3 lečami iz ED-stekla, 1 asferično lečo, lečami z nanokristalno prevleko in prevleko ARNEO ter sprednjo lečo s fluorovo prevleko)

Kot zajema

Format FX: 23° 10', format DX: 15° 20'

Sistem ostrenja

Sistem notranjega ostrenja

Najmanjša razdalja ostrenja

0,29 m od goriščne ravnine

Največje razmerje reprodukcije

1 x

Zmanjšanje tresljajev

Premikanje objektiva z zvočniškimi tuljavami (VCM)

Število lamel zaslonke

9 (zaobljena odprtina zaslonke)

Razpon zaslonke

Pri neskončni razdalji ostrenja: f/2,8–32. Pri razdalji ostrenja 0,29 m: f/4,5–51

Premaz

Nanokristalna prevleka, fluorova prevleka, prevleka ARNEO

Velikost navoja za filter

62 mm (P = 0,75 mm)

Premer x dolžina (razdalja od nastavka za objektiv)

Največji premer približno 85 mm x 140 mm (razdalja od prirobnice za namestitev objektiva fotoaparata do konca objektiva)

Teža

Približno 630 g

Samodejno ostrenje

Da

Sistem notranjega ostrenja

Da

Ostrenje

Samodejni način, ročni način

Stikalo za omejitev ostrenja

Dva položaja: FULL (∞–0,29 m) in 0,5–0,29 m

Priložena dodatna oprema

Pokrovček objektiva LC-62B (sprednji pokrovček), pokrovček objektiva LF-N1 (zadnji pokrovček), sončna zaslonka HB-99, torbica za objektiv CL-C2

 •  

  ¹Ko fotoaparat uporabljate z Nikonovimi fotoaparati Z, izdanimi oktobra 2020 ali pozneje.
  ²Zaščita objektiva proti prahu in kapljanju vode ni zajamčena v vseh pogojih.

  Nikon si pridržuje pravico, da kadar koli in brez vnaprejšnjega obvestila spremeni videz, tehnične lastnosti in zmogljivost tega izdelka.

   


  Koda izdelka
  NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S - JMA602DA

Dodatne informacije

Vračilo kupnine Ne