Zoom

NIKON objektiv NIKKOR Z 35/1,8 S

Zaloga: Na zalogi

819,00 €
Bookmark and Share

Hiter pregled

Klasične perspektive. Neverjetna globinska ostrina. S tem objektivom polnega formata NIKKOR Z 35mm f/1.8 S lahko ustvarite popolne mojstrovine. Zaradi njegove izjemne optične zmogljivosti lahko uživate v kakovosti slike, ki zasenči celo dosedanje objektive s fiksno goriščnico f/1,4.¹ Pri vsaki svetlobi, v vseh okoliščinah.

ALI

Opis izdelka

Ujemite vsako podrobnost

Izjemna optična zmogljivost tega objektiva omogoča popolno poustvarjanje vsakega dela prizora. Zajemite več podrobnosti in razkrijte resničnejše barve vse do roba – tudi pri fotografiranju s široko odprto zaslonko.

 
Ostrejše
Z zmanjšanjem neenakomernega notranjega odboja se doseže izjemna reprodukcija točkovnih virov svetlobe, na primer uličnih svetilk ponoči. Točkovni viri svetlobe so tudi ob robovih slike prikazani kot jasno zaobljene točke.
 
Svetlejše
Dva elementa iz ED-stekla in tri asferične leče zagotavljajo jasne in čudovite slike z bogatimi barvami ter globokim kontrastom. Zmanjšanje količine svetlobe ob robu je nadzorovano, tako da je celoten kader ustrezno osvetljen.
 
Jasnejše
Nikonova protiodsevna nanokristalna prevleka zmanjšuje podvojene vire svetlobe in notranji odboj, kar omogoča jasnejše slike tudi pri osvetlitvi od zadaj. Ali pri fotografiranju prizorov, kjer je v kadru več neposrednih virov svetlobe.
 
Gladko, neslišno, natančno
Samodejno ostrenje je gladko in skoraj neslišno, zaradi česar je ta objektiv popoln za videoposnetke in fotografije. Elektromagnetni mehanizem zaslonke objektiva zagotavlja natančne osvetlitve pri hitrih rafalih.
 
Vedno oster
Hiter in visokozmogljiv prenos podatkov med objektivom in fotoaparatom omogoča vrhunsko kompenzacijo popačenj za neverjetno ostrino od roba do roba. Plavajoče leče zagotavljajo natančno izostritev pri majhnih razdaljah.
 
Pri kakršni koli svetlobi
Ta objektiv uporablja vgrajeno funkcijo fotoaparata za zmanjšanje tresljajev (VR), kar vam omogoča fotografiranje s časi zaklopa, ki so do pet stopenj daljši kot sicer.² Posnemite jasnejše fotografije, ko pojema dnevna svetloba, ali filmske prizore brez neželenih učinkov tresenja fotoaparata.
 

Filmska lepota

Posnemite izjemne videoposnetke polnega formata v ločljivosti 4K s čudovito majhno globinsko ostrino. Ta objektiv vas približa gibom, ki veliko razkrijejo. Očem, ki povedo marsikaj. In kulisam, ki poskrbijo za kontekst.

 
 

Tišina na prizorišču

Skoraj neslišen koračni motorček poskrbi, da so čustva izražena tudi v najtišjih trenutkih. Zaradi neslišnega nastavnega obroča, ki omogoča premik izostritve s popolno natančnostjo, pa vas nič ne zmoti tudi v najbolj napetih prizorih.

 

 

Dih jemajoče

Dihanje izostritve je praktično odpravljeno, kar omogoča zanesljivo kompozicijo izraznih posnetkov. Gladko in stabilno upravljanje zaslonke zagotavlja naravno spreminjanje osvetlitve skozi celoten prizor.

  

 

Tehnične specifikacije

 
  

Vrsta

Nikonov bajonet Z

Format

FX/35 mm

Goriščna razdalja

35 mm

Najbolj odprta zaslonka

f/1,8

Najmanj odprta zaslonka

f/16

Zgradba objektiva

11 leč v 9 skupinah (z 2 lečama iz ED-stekla in 3 asferičnimi lečami ter lečami z nanokristalno prevleko)

Kot zajema

Format FX: 63°, format DX: 44°

Sistem ostrenja

Sistem ostrenja zadaj

Najmanjša razdalja ostrenja

0,25 m

Število lamel zaslonke

9 (zaobljena odprtina zaslonke)

Prevleka

Nanokristalna prevleka

Velikost navoja za filter

62 mm (P = 0,75 mm)

Premer × dolžina

Pribl. 73,0 (največji premer) x 86,0 mm (razdalja od prirobnice za namestitev objektiva fotoaparata)

Teža

Pribl. 370 g

Samodejno ostrenje

Da

Ostrenje

Samodejni način, ročni način

Priložena dodatna oprema

62-milimetrski sprednji zaskočni pokrovček objektiva LC-62B, zadnji pokrovček objektiva LF-N1, bajonetna sončna zaslonka HB-89, torbica za objektiv CL-C1

Dodatne informacije

Vračilo kupnine Ne