Zoom

NIKON objektiv NIKKOR Z 24-70/4 S

Zaloga: Na zalogi

959,01 €
Bookmark and Share

Hiter pregled

Poiščite in ohranite popoln kot. Ta kompaktni zoom objektiv NIKKOR Z 24-70mm f/4 S zagotavlja resnične posnetke polnega formata. Ne glede na to, ali z Nikonovim fotoaparatom serije Z snemate fotografije ali videoposnetke, boste zajeli neverjetne podrobnosti. Vse do robov.

ALI

Opis izdelka

Več kot le osnovni objektiv

Če želite fotoaparat uporabljati v skoraj vseh okoliščinah, je ta 24–70-mm zoom objektiv s stalno zaslonko f/4 prava izbira. Od prizorov pri šibki svetlobi do hitrega dogajanja – vsaka posneta fotografija in videoposnetek vključujeta več podrobnosti, večjo globino in več barv.

 
 

Ujemite prizor

Ker je najmanjša razdalja ostrenja v celotnem območju zooma zgolj 0,3 m, lahko nadzorujete kader – čisto od blizu do neskončnosti.

 

Ohranite ostrino

Stalna zaslonka f/4 zagotavlja izjemno zmogljivost pri šibki svetlobi in dosledno osvetlitev v celotnem obsegu zooma. Zagotovite največjo kakovost slike, ne da bi morali nastaviti visoko občutljivost ISO.

Širok razpon

Nikonov ultraširoki bajonet serije Z omogoča objektivu NIKKOR Z, da ujame več svetlobe v celotnem kadru. Zaradi kratke razdalje med bajonetom in tipalom je zmanjšanje količine svetlobe ob robovih kadra močno omejeno. Rezultat je neverjetna ostrina od roba do roba v celotnem območju zooma.

Odlični rezultati. Vse do robov.

Izjemna optična zmogljivost tega zoom objektiva omogoča popolno poustvarjanje vsakega dela prizora. Zmanjšanje količine svetlobe ob robu je nadzorovano, tako da je celoten kader ustrezno osvetljen. Uživajte v ostrini od roba do roba, živahnih barvah in globokem kontrastu.

 
Ostrina in jasnost
Nikonovi protiodsevni prevleki (ARNEO in nanokristalna prevleka) zmanjšata podvojene vire svetlobe in notranji odboj, kar omogoča jasnejše slike tudi pri osvetlitvi od zadaj. Ali pri fotografiranju prizorov, kjer je v kadru več neposrednih virov svetlobe.
 
Prava svetloba
Z zmanjšanjem neenakomernega notranjega odboja se doseže izjemna reprodukcija točkovnih virov svetlobe, na primer uličnih svetilk ponoči. Točkovni viri svetlobe so tudi ob robovih slike prikazani kot jasno zaobljene točke.
 
Izjemne barve
Asferični elementi iz ED-stekla in asferične leče zagotavljajo živahne barve in globok kontrast.
 
 

Ostro. Neslišno. Natančno.

Sistem večkratnega ostrenja v objektivu NIKKOR Z in več pogonov za AF zagotavljajo, da se motivi izostrijo in ostanejo izostreni. Ostrenje je gladko in neslišno, zaradi česar je ta objektiv popoln za videoposnetke in fotografije.

 
Iz vašega kota
Hiter in visokozmogljiv prenos podatkov med objektivom in Nikonovim fotoaparatom serije Z omogoča izjemno kompenzacijo popačenj v celotnem območju zooma. Ostrina je izjemna in linije ostanejo ravne.
 
Pri kakršni koli svetlobi
Ta objektiv uporablja vgrajeno funkcijo fotoaparata za zmanjšanje tresljajev (VR), kar vam omogoča fotografiranje s časi zaklopa, ki so do pet stopenj daljši kot sicer.¹ Posnemite jasnejše fotografije, ko pojema dnevna svetloba, ali filmske prizore brez neželenih učinkov tresenja fotoaparata.
 
Vedno natančen
Plavajoče leče zagotavljajo natančno izostritev pri majhnih razdaljah. Elektromagnetni mehanizem zaslonke zagotavlja natančne osvetlitve pri hitrih rafalih.
 
 

Prevzemite nadzor

Narebren nastavni obroč omogoča neverjetno natančno in intuitivno upravljanje. Pri fotografiranju v načinu AF lahko nastavnemu obroču dodelite nastavitve vrednosti ISO ali kompenzacije osvetlitve. Pri fotografiranju z ročnim ostrenjem lahko nastavni obroč uporabljate kot obroč za ostrenje. Izostritev se spreminja glede na to, kako hitro ali počasi obračate obroč, in vam omogoča natančno upravljanje središčne točke.

Dinamične perspektive. Osupljivi videoposnetki.

Z optično zasnovo, ki v celoti izkoristi širok dinamični razpon Nikonovega fotoaparata serije Z, lahko posnamete izjemne videoposnetke polnega formata. Povečajte trenutke, ki ustvarijo zgodbo.

 
 

Tišina na prizorišču

Skoraj neslišen koračni motorček poskrbi za komajda slišno samodejno ostrenje. Zoom je tih, neslišen nastavni obroč pa omogoča nastavitev zaslonke brez zvokov klikanja.

 

Čudovito gladki prehodi

Sistem večkratnega ostrenja tega objektiva omogoča neverjetno gladko in natančno nastavljanje izostritve. Dihanje izostritve je zmanjšano, prav tako pomik izostritve med uporabo zooma.

 

Tehnične specifikacije

 
  

Vrsta

Nikonov bajonet Z

Format

FX/35 mm

Goriščna razdalja

24–70 mm

Najbolj odprta zaslonka

f/4

Najmanj odprta zaslonka

f/22

Zgradba objektiva

14 leč v 11 skupinah (z 1 lečo objektiva iz ED-stekla, 1 asferično lečo iz ED-stekla, 3 asferičnimi lečami, lečami z nanokristalno prevleko in sprednjo lečo s fluorovo prevleko)

Kot zajema

Format FX: 84°–34° 20', format DX: 61°–22° 50'

Lestvica goriščne razdalje

Prehodno v milimetrih (24, 28, 35, 50, 70)

Sistem ostrenja

Sistem notranjega ostrenja

Najmanjša razdalja ostrenja

0,3 m od goriščne ravnine pri vseh položajih zooma

Število lamel zaslonke

7 (zaobljena odprtina zaslonke)

Prevleka

Nanokristalna prevleka, fluorova prevleka

Velikost navoja za filter

72 mm (P = 0,75 mm)

Premer × dolžina

Pribl. 77,5 mm (največji premer) x 88,5 mm (razdalja od prirobnice za namestitev objektiva fotoaparata, ko je objektiv zložen)

Teža

Pribl. 500 g

Samodejno ostrenje

Da

Notranje ostrenje

Da

Ostrenje

Samodejni način, ročni način

Priložena dodatna oprema

72-milimetrski sprednji zaskočni pokrovček objektiva LC-72B, zadnji pokrovček objektiva LF-N1, bajonetna sončna zaslonka HB-85, torbica za objektiv CL-C1

  •  

    ¹ Na podlagi standardov CIPA.

     


    Koda izdelka
    NIKKOR Z 24-70mm f/4 S - JMA704DA

Dodatne informacije

Vračilo kupnine Ne