Zoom

NIKON objektiv NIKKOR Z 14-24/2,8 S

Zaloga: Na zalogi

2.299,00 €
Bookmark and Share

Hiter pregled

Profesionalni ultraširokokotni zoom objektiv z zaslonko f/2,8.

ALI

Opis izdelka

Kompleksne pokrajine. Očarljive nočne panorame. Osupljiva arhitektura. Izpopolnjena optika in celovita zatesnitev zagotavljata, da je ta 14–24-milimetrski svetlobno močan objektiv polnega formata za brezzrcalne fotoaparate pravi profesionalec. Zaradi vrhunske zmogljivost upodabljanja in kompaktne zgradbe mu ni para med ultraširokokotnimi zoom objektivi na trgu.

Ta neverjetno lahek 14–24-milimetrski zoom objektiv je vsestransko ustvarjalno orodje. Široki bajonet Z in konstantna zaslonka f/2,8 omogočata navdušujoče rezultate, primerljive celo z objektivi s fiksno goriščno razdaljo. Ostrenje je hitro, gladko in neslišno, parametre fotografiranja pa lahko upravljate neposredno na objektivu.

 
Dinamičen občutek za prostor
 

Široki pogledi. Interierji, ki opredeljujejo prizorišče. Od ultraširokih kompozicij do vzpostavnih kadrov, ki ustvarjajo pravi občutek za kraj. Izkoristite izjemno ostrino, podrobnosti in barve ne glede na to, ali fotografirate ali snemate filme.

Čudovito upodobljeni nočni prizori
 

Za točkovne vire svetlobe, kot so zvezde ali luči v mestnih krajinah, ni več potrebno dolgotrajno urejanje v postprodukciji. Izjemna optična zmogljivost in ločljivost zagotavljata, da so drobne podrobnosti okoli virov svetlobe verno reproducirane po celotnem kadru.

Izjemna optična zmogljivost
 

Izjemna jasnost po celotnem kadru. Pojemanje svetlobe ob robu je učinkovito nadzorovano tudi pri fotografiranju s široko odprto zaslonko. Nikonova nanokristalna prevleka in prevleka ARNEO močno zmanjšata podvojene vire svetlobe in notranji odboj tudi pri osvetlitvi od zadaj.

Gladko delujoč, neslišen, odziven

Naj prizor terja fotografije ali videoposnetke – na voljo vam je natančen nadzor nad posnetki. Obroča za zoom in ostrenje se vrtita z ravno pravšnjim uporom. Samodejno ostrenje je gladko in neslišno ter skoraj brez učinka spreminjanja kota zajema pri ostrenju ali pomika izostritve pri uporabi zooma.

 
 

Vzdržljiv in zanesljiv

Ta brezzrcalni objektiv je pravi garač, pripravljen tudi na najbolj zahtevne lokacije. Temeljito tesnjenje okoli vseh premičnih delov ohišja objektiva poskrbi za zaščito pred vdorom prahu in vlage. Nastavek iz aluminijeve zlitine zmanjšuje težo in izboljšuje vzdržljivost.

IZJEMNO KOMPAKTEN

Objektiv NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S je najkrajši ultraširokokotni zoom objektiv polnega formata f/2,8 na svetu.¹ Tehta zgolj 650 g, tako da boste z njim zlahka obdelali več terena.

OMOGOČA NAMESTITEV FILTROV

Kompaktna zasnova omogoča uporabo 112-milimetrskih navojnih filtrov skupaj s priloženo posebno sončno zaslonko. Reža za filter na zadnji strani omogoča uporabo barvnih želatinastih filtrov.

ZASNOVAN ZA VZDRŽLJIVOST

Nikonova fluorova prevleka odbija vodo, prah in umazanijo, ne da bi se pri tem zmanjšala kakovost slike. Omogoča tudi lažje čiščenje sprednjega dela objektiva.

TEHNIČNE SPECIFIKACIJE

Vrsta

Nikonov bajonet Z

Format

FX/35 mm

Goriščna razdalja

14–24 mm

Najbolj odprta zaslonka

f/2,8

Najmanj odprta zaslonka

f/22

Zgradba objektiva

16 elementov v 11 skupinah (s 4 lečami iz ED-stekla, 3 asferičnimi lečami, lečami z nanokristalno prevleko in prevleko ARNEO ter sprednjo lečo s fluorovo prevleko)

Kot zajema

Format FX: 114° do 84°, format DX: 90° do 61°

Lestvica goriščne razdalje

Skala v milimetrih (14, 15, 16, 18, 20, 24)

Sistem ostrenja

Sistem notranjega ostrenja

Najmanjša razdalja ostrenja

0,28 m od goriščne ravnine pri vseh položajih zooma

Največje razmerje reprodukcije

0,13 x (goriščna razdalja 24 mm)

Število lamel zaslonke

9 (zaobljena odprtina zaslonke)

Razpon zaslonke

f/2,8 do 22

Premaz

Nanokristalna prevleka, fluorova prevleka, prevleka ARNEO

Premer x dolžina (razdalja od nastavka za objektiv)

Največji premer približno 88,5 mm x 124,5 mm (razdalja od prirobnice za namestitev objektiva fotoaparata do konca objektiva)

Teža

Približno 650 g

Samodejno ostrenje

Da

Sistem notranjega ostrenja

Da

Ostrenje

Samodejni način, ročni način

Priložena dodatna oprema

Pokrovček objektiva LC-Z1424 (sprednji pokrovček), pokrovček objektiva LC-K104 (sprednji pokrovček), pokrovček objektiva LF-N1 (zadnji pokrovček), sončna zaslonka HB-96, sončna zaslonka HB-97, torbica za objektiv CL-C2

  •  

    ¹Med zoom objektivi za digitalne fotoaparate Nikon polnega formata (format Nikon FX) z izmenljivimi objektivi, ki imajo goriščno razdaljo 14 mm ali manj in svetlobno moč f/2,8 skozi celoten obseg zooma (velja septembra 2020). Izjava temelji na Nikonovih raziskavah.

     


    Koda izdelka
    NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S - JMA711DA

Dodatne informacije

Vračilo kupnine Ne