Zoom

NIKON objektiv NIKKOR AF-S DX 16-80/2,8-4E ED VR

Zaloga: Na zalogi

1.059,00 €
Bookmark and Share

Hiter pregled

Izjemno zmogljiv zoom objektiv formata DX z goriščno razdaljo 16–80 mm in s svetlo zaslonko f/2,8–4. Zaradi najnovejše tehnologije in kompaktne oblike je to najboljši vsestranski objektiv za zahtevne fotografe.

ALI

Opis izdelka

Vsestranski 5-kratni zoom ima kot zajema, enakovreden kot pri 24–120-mm objektivu na fotoaparatu polnega formata, svetla zaslonka pa omogoča še več možnosti za fotografiranje. Nikonov izjemen sistem zmanjšanja tresljajev zagotavlja ostre slike. Elektromagnetni mehanizem zaslonke zagotavlja natančno osvetlitev pri fotografiranju velikega števila slik na sekundo. Ta objektiv je namenjen fotografom, ki od svoje opreme pričakujejo veliko, saj ima lahko ohišje, ki skupaj s fotoaparatom tvori popolnoma uravnoteženo enoto, fluorova prevleka na lečah pa zagotavlja dobro zaščito.

Tehnične specifikacije:

Goriščna razdalja 16–80 mm

Najbolj odprta zaslonka f/2,8–4

Najmanj odprta zaslonka f/22–32

Sestava objektiva 17 elementov v 13 skupinah (s 4 elementi iz ED-stekla, 3 asferičnimi lečami in elementi objektiva z nanokristalno prevleko ter s fluorovo prevleko)

Kot zajema 83°–20°

Najmanjša razdalja ostrenja 0,35 m

Največje razmerje reprodukcije 0,22-krat

Število lamel zaslonke 7 (zaobljene)

Velikost navoja za filter 72 mm

Premer x dolžina (razdalja od nastavka za objektiv) Približno 80 mm x 85,5 mm (razdalja od prirobnice za namestitev objektiva fotoaparata, ko je objektiv zložen)

Teža Približno 480 g

Priložena dodatna oprema 72-mm zaskočni sprednji pokrovček objektiva LC-72, zadnji pokrovček objektiva LF-4, bajonetna zaslonka HB-75

Dodatne informacije

Vračilo kupnine Ne

Morda vas bodo zanimali tudi naslednji produkti