Zoom

Nikon COOLPIX P900

Zaloga: Na zalogi

499,00 €
Bookmark and Share

Hiter pregled

Če ste predani fotografiranju divjih živali ali nočnega neba, boste lahko s fotoaparatom COOLPIX P900 s 16 milijoni slikovnih točk in neverjetnim 83-kratnim optičnim zoomom ovekovečili podrobnosti, ki jih s prostim očesom ni mogoče videti. Hitro samodejno ostrenje in krajši časovni zamik pri fotografiranju omogočata takojšnje fotografiranje, funkcija optičnega zmanjšanja tresljajev (VR) z dvojnim zaznavanjem (enakovredno fotografiranju s 5 stopenj krajšim časom zaklopa) pa dodatno zmanjša zameglitev.

ALI

Opis izdelka

Uživajte v prilagajanju kompozicije z zaslonom s spremenljivim kotom in vgrajenim elektronskim iskalom za snemanje podrobnih fotografij pri super telefoto zmogljivosti in videoposnetkov v polni ločljivosti HD. Vgrajena podpora za sisteme GPS/GLONASS/QZSS natančno določi lokacije fotografiranja, slike pa lahko takoj delite z drugimi prek vgrajene podpore za Wi-Fi®¹ in NFC².

Fotoaparat COOLPIX P900 je zasnovan tako, da omogoča udobno fotografiranje, poleg tega se boste z njim približali lepotam narave kot še nikoli prej.

Ultrazmogljivi zoom

Z objektivom NIKKOR s 83-kratnim zoomom, razširljivim na 166-kratni Dynamic Fine Zoom¹, lahko ovekovečite podrobnosti, ki niso vidne s prostim očesom. Objektiv pokriva goriščnice od širokokotnih 24 mm do telefoto 2000 mm (enakovredno na 35-mm formatu).

Funkcija optičnega zmanjšanja tresljajev (VR) z dvojnim zaznavanjem (enakovredno fotografiranju s 5 stopenj krajšim časom zaklopa)

Fotografiranje iz roke s teleobjektivom je stabilno, saj funkcija VR hkrati zaznava gibanje objektiva (tipalo kotne hitrosti) in slikovnega tipala (podatki o vektorju gibanja) ter zmanjšuje tresljaje.

Slikovno tipalo CMOS s 16 milijoni slikovnih točk in osvetlitvijo od zadaj

Jasne slike z najmanjšimi podrobnostmi zlahka dosežete tudi pri fotografiranju ponoči. Občutljivo slikovno tipalo zagotavlja vrhunsko delovanje in ostre posnetke z majhnim šumom.

Podpora za sisteme GPS/GLONASS/QZSS s točkami zanimanja

Kjer koli fotografirate, lahko prek mednarodnih satelitskih sistemov GPS/GLONASS/QZSS hitro pridobite natančne podatke o lokaciji.

Vgrajena podpora za Wi-Fi® in NFC

Na potovanjih lahko z drugimi delite svoje priljubljene slike divjih živali ali narave, tako da pritisnite gumb Wi-Fi®² ali s fotoaparatom, ki podpira tehnologijo NFC³, potrkate po pametni napravi³.

Izboljšana hitra odzivnost

S hitrejšim samodejnim ostrenjem in krajšim časovnim zamikom pri fotografiranju (približno 0,12 sekunde pri širokokotni nastavitvi) ne boste nikoli več zamudili pomembnega trenutka pri fotografiranju nepredvidljivih divjih živali ali hitro spreminjajočega se neba.⁴

Velik zaslon LCD s spremenljivim kotom: S prilagodljivim 7,5-cm (3-palčnim) zaslonom LCD Clear Color (RGBW) s približno 921.000 pikami in spremenljivim kotom lahko preprosto ustvarjalno uporabljate različne zorne kote in zajemate hitro dogajanje. Protiodsevna prevleka zagotavlja optimalno vidljivost v vseh svetlobnih pogojih.

Videoposnetki v polni ločljivosti HD: Brezhibno tekoče videoposnetke (1080/60p) lahko posnamete z visokokakovostnim zvokom, saj mikrofon med uporabo zooma spreminja smer. Hitro preklopite iz načina za fotografiranja v način za snemanje z namenskim gumbom za snemanje videoposnetkov.

Intervalni videoposnetek: Osupljive intervalne videoposnetke lahko ustvarite na preprost način. Izberite sceno in iz fotografij, posnetih v časovnih intervalih, se bo ustvaril 10-sekundni videoposnetek.

Mikrofon za zoom: Videoposnetki v polni ločljivosti HD bodo zagotovo imeli visokokakovosten usmerjen zvok, saj mikrofon za zoom spreminja smer glede na nastavitev zooma.

Element iz super ED-stekla: Ultrazmogljivi zoom omogoča, da motive ovekovečite z najmanjšimi podrobnostmi, ohišje objektiva pa je zaradi elementa iz super ED-stekla kompaktno in ohranja vrhunske lastnosti barvnih napak.

Način za fotografiranje lune in opazovanje ptic: Samodejni izbor scene omogoča preprosto ostrenje in nastavitve za motive, ki jih je težko fotografirati, zato boste zlahka posneli neverjetne fotografije lune in ptic.

Širok vidni kot: Z zaslonom LCD s širokim vidnim kotom lahko preprosto določate ustvarjalne kompozicije in fotografirate pod neobičajnimi zornimi koti. Fotografirajte z visokega zornega kota nad ovirami ali z nizkega zornega kota v višini oči živali.

Prilagodljiv funkcijski gumb (Fn): Prilagodite izkušnjo fotografiranja z gumbom Fn, ki mu lahko dodelite pogosto uporabljene funkcije. Nastavitve lahko nato spreminjate z enim pritiskom gumba.

Gumb za izbiro načina: Z vrtljivim gumbom za izbiro načina na vrhu fotoaparata, ki ga lahko upravljate z eno roko, zlahka dostopajte do osnovnih nastavitev, na primer ročne osvetlitve (P/S/A/M).

AF z iskanjem cilja: Usmerite svojo pozornost na ustvarjalno določanje kompozicije posnetka, saj AF z iskanjem cilja hitro in natančno zazna motiv ter ga samodejno izostri.

COOLPIX Picture Control: Prilagajajte videz fotografij z možnostmi funkcije Picture Control, na primer možnostjo nevtralno za naravne posnetke, živahno za barvite fotografije, monokromatsko za črno-bele slike ali nastavitvijo po meri za prilagajanje največ dveh nastavitev, na primer kontrasta ali nasičenosti.

Vgrajeno elektronsko iskalo: Kadriranje posnetkov je preprosto ne glede na vaš slog fotografiranja, saj senzor za oko samodejno preklopi s fotografiranja prek zaslona na elektronsko iskalo, ko se vaše oko približa iskalu.

Gumb za hitro vračanje zooma: Motiv, ki pri fotografiranju z ultra teleobjektivom uide iz kadra, lahko zlahka znova ujamete z enim dotikom gumba poleg elementa za upravljanje zooma, ki vas v trenutku vrne nazaj na širokokotno izostritev.

Stranski krmilni element zooma: Stranski krmilni element zooma zagotavlja vedno ostre fotografije in brezhibne videoposnetke, saj lahko zoom upravljate z levo roko ter tako preprečite tresenje fotoaparata in povečate stabilnost.

Zmogljiva baterija: Izboljšana zasnova baterije za varčevanje z energijo omogoča daljše fotografiranje in snemanje videoposnetkov v polni ločljivosti HD, zato vam ne bo treba prekinjati snemanja, ko boste v elementu.

Kompenzacija bliskavice: Dosezite popolnoma uravnoteženo osvetlitev s kompenzacijo bliskavice (od –2 do +2 EV), ki uravnoteži moč bliskavice na motivu glede na ozadje in ustvari slike z naravnim videzom.

19 scenskih načinov: Fotoaparat vam lahko predlaga najustreznejše nastavitve za trenutne pogoje fotografiranja. Preprosto izberite sceno, ki se najbolj ujema z vašim motivom in pogoji, in fotoaparat bo samodejno optimiziral nastavitve.

EXPEED C2: Nikonov hiter in zmogljiv sistem za obdelavo slike zagotavlja hitro delovanje in visoko občutljivost ter izjemno kakovost slike.

NIKON IMAGE SPACE: Vsi uporabniki Nikonovih izdelkov lahko v okviru storitve NIKON IMAGE SPACE, ki omogoča shranjevanje slik in njihovo skupno rabo, uporabljajo spletno shrambo v oblaku velikosti 20 GB. Več informacij o tem je na voljo na spletnem mestu www.nikonimagespace.com.

¹ Pred uporabo morate v pametno napravo namestiti Nikonovo aplikacijo Wireless Mobile Utility (združljivo s sistemoma iOS in Android).
² Tehnologija NFC deluje v združljivih pametnih telefonih in tabličnih računalnikih z operacijskim sistemom Android (Android 4.0 ali novejša različica). Pred uporabo morate namestiti Nikonovo aplikacijo Wireless Mobile Utility in nastaviti prenos slik.

Dodatne informacije

Vračilo kupnine Ne